About

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η πρώτες ύλες προέρχονται από δάση και βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η ποιότητα των προϊόντων μας είναι εξαιρετική με τα καλύτερα υλικά και προσωπική φροντίδα

ΠΕΛΑΤΕΣ

Συνεργαζόμαστε με ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα στολίζοντας χώρους με τα προϊόντα GEPETO

ιστορια

Η Gepeto, ιδρύθηκε την άνοιξη του 2019 από τον Στέφανο, έναν ονειροπόλο οραματιστή με πίστη στο στοιχείο του ξύλου και τη διαχρονικότητά του και τον Νίκο, έναν τεχνίτη – καλλιτέχνη με ενθουσιασμό και δύναμη έχοντας 15 χρόνια εμπειρία στην τεχνική σμίλευσης του ξύλου.

«Οι φίλοι μας, μέχρι τότε ευτυχείς αποδέκτες των χειροποίητων δώρων μας, μας παρότρυναν να κάνουμε το επόμενο βήμα. Η απόφαση δεν άργησε να ληφθεί.  Έτσι λοιπόν, ξέραμε ακριβώς πως έπρεπε να κινηθούμε. Τον Μάρτιο λοιπόν του 2019, ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε πνοή σε κάτι καινούργιο! Κάποια τηλέφωνα σε φίλους καταξιωμένους κι αγαπημένους, οι οποίοι κι έμελλε να αποτελέσουν την ομάδα μας, αμέτρητες επισκέψεις σε διάφορους χώρους, μας οδήγησαν στο ισόγειο ενός παλιού κτιρίου και… κάπως έτσι η ιστορία ξεκινά να εκτυλίσσεται…

Είμαστε αφιερωμένοι στην μοναδικότητα, την τόλμη, αλλά ταυτόχρονα στην καλλιτεχνική ευαισθησία, που δεν φοβόμαστε να εκφράσουμε μέσω των δημιουργημάτων μας. Κάθε συλλογή και μια δημιουργική έκφραση της μοναδικότητάς μας. Κάθε έργο μας, αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που έχει δημιουργηθεί από γνήσιο ξύλο, γήινα μέταλλα, καθαρές γραμμές και διαχρονικά κομψή απλότητα.»

φιλοσοφια

Η Gepeto γεννήθηκε μέσα από τις ασυμβίβαστες προσωπικότητες των δημιουργών της. Η ασίγαστη δημιουργικότητά τους, έδωσε μορφή σε γήινα υλικά. Στις δημιουργίες τους , το ακατέργαστο συναντά την κομψότητα, ο δυναμισμός συναντά τη λεπτότητα και η ελευθερία μεταμορφώνεται σε γεωμετρική λογική.

 

«Σχεδιάζουμε παρατηρώντας τη γεωμετρία στην καθημερινότητα δίνοντας ψυχή στο ξύλο και υλικά με γήινη δύναμη. Η, σχεδόν αρχιτεκτονική, προσέγγισή μας, προσδίδει  στα έργα μας, απλότητα, αμεσότητα και νεανική αυθαιρεσία. Κάτι που είναι ευκρινές τόσο στη γραμμή όσο και στο συνδυασμό των υλικών που χρησιμοποιούμε. Η τέχνη μας είναι ανατρεπτική και ανέμελη, ελεύθερη και ανεπιτήδευτη. Ακριβώς όπως και η προσωπικότητα όσων την επιλέγουν.

Απευθυνόμαστε σε όσους αισθάνονται κάθε στιγμή την ανάγκη να είναι ο εαυτός τους. Σε όσους νιώθουν την ελευθερία να είναι αληθινοί. Σε όσους δεν φοβούνται να ζήσουν τη στιγμή και να ρισκάρουν.

Στην Gepeto, δεν παύουμε ποτέ να δουλεύουμε, να δημιουργούμε αλλά και να μαθαίνουμε. Δεν κάνουμε σχέδια για το μέλλον, θέτουμε όμως στόχους. Κυριότερος όλων, να μη χάσουμε ποτέ την όρεξή μας για δουλειά και το πάθος μας για δημουργία. Στόχος μας, είναι να καταφέρνουμε πάντα να σχεδιάζουμε κάτι το διαφορετικό. Έργα φτιαγμένα με πραγματικό μεράκι και αμέριστη αγάπη, τα οποία θα μας οδηγούν κάθε φορά κι ένα βήμα παραπάνω.

Σε κάθε καινούργια συλλογή, στο εργαστήριό μας επικρατεί ο αέρας της δημιουργίας! Η μυρωδιά των υλικών ανακατεύεται με τον ενθουσιασμό μας για το καινούργιο που έρχεται. Ο κόπος, ή ακόμη και η απογοήτευση όταν κάποιο σχέδιο δεν πετυχαίνει όπως θα θέλαμε, δεν μας πτοούν αφού το τελικό αποτέλεσμα, πάντα μας αποζημιώνει!»